OenoFoss este un analizor compact, simplu de utilizat, care masoara multitudinea de parametri ai mustului din struguri, mustului in fermentatie sau vinului, in doar 2 minute.
Analiza rapida pe tot parcursul procesului de vinificatie
Inlocuiti analizele care consuma mult timp cu un singur test efectuat oricand aveti nevoie de el. Cu rezultatul primit in doar doua minute, puteti face analize frecvent, primind informatii obiective pentru a va sprijini deciziile in procesul de fabricatie, din momentul maturarii strugurilor si pana la imbutelierea vinului.
Tot ce trebuie sa stii din cateva picaturi de suc de struguri
Pentru Oenofoss, cateva picaturi de suc de must sunt suficiente pentru a analiza probele de struguri. Lista parametrilor include acizi organici, zaharuri si indicatori de sunet, astfel reusiti sa monitorizati maturitatea strugurilor si sa va planificati recolta. Multitudinea parametrilor de calitate disponibili va permit sa separati strugurii cu precizie pentru o valorificare maxima.
Eficientizarea costurilor in procesul de vinificatie
Oenofoss va ofera o analiza in timp real a procesului de vinificatie. Va trebui totusi sa luati in considerare conditiile de crestere optime pentru drojdie si riscul de blocare a fermentatiei, dar cu Oenofoss puteti urmari tendintele cu un program de masurare coerent si putetie evita multe problemele ce pot sa apara pe parcurs.
Tipuri de proba
Must din struguri, must in fermentatie, vin finit
Parametri
Cei mai importanti parametri de control
Tehnologie
FTIR (Spectroscopie in Infrarosu cu transformare Fourier)
Aplicatii
Caracteristici pe intervale in functie de produs* | ||||||
Parametri | Unitati | Must | Must in fermentatie | Vin produs finit | Vin produs finit | Observatii |
Absorbanta** A420 nm | Unitati de absorbtie | 0.002 – 1.20 | Cuva 2 mm | |||
Absorbanta* A520 nm | Unitati de absorbtie | 0.08 – 3.0 | Cuva 2 mm | |||
Absorbanta*A620 nm | Unitati de absorbtie | 0.02 – 0.40 | Cuva 2 mm | |||
Alpha amino azot | mg/l | 25-275 | ||||
Amoniac | mg/l | 20-150 | ||||
Densitate | g/ml | 1.04-1.15 | 0.99 - 1.03 | |||
Etanol | 0.5 - 12.5 | 10-16 | 8-19 | |||
Fructoza | g/l | 60-160 | 0.2-10.2 | |||
Acid gluconic | g/l | 0.2-3.2 | ||||
Glucoza | g/l | 0.2-10.5 | ||||
Glucoza /fructoza | g/l | 5-240 | 0.2-20 | 5-140 | ||
Acid lactic | g/l | 0.2-3.5 | ||||
Acid malic | g/l | 0.5-8.1 | 0.5 - 6.2 | 0.2-5.5 | 0.2-4.5 | |
Total polifenoli (OD 280) | None | 2.8-3.9 | 10-80 | |||
pH | mg/l | 2.9-3.9 | 3.1- 3.8 | 2.9-4.0 | 2.8- 4.0 | |
Acid tartric | g/l | 2-7 | ||||
Aciditate totala | g/l | 2-12 | 2.2 - 6.2 | 2.6-6.5 | 2.2-5.5 | Exprimat ca acid sulfuric |
Zahar total | g/l | 1 - 50**** | ||||
Totalitate solide solubile | °Brix | 12.5-22.5 | ||||
Aciditate volatila | g/l | 0.1-0.6** | 0.1 - 0.7 | 0.2-1.1 | 0.1-1.2 | Exprimat ca acid acetic |
*Detaliile de performanta sunt disponibile in notele aplicative corespunzatoare componentelor si tipului de produs
**Calibrari ce se bazeaza pe acidul acetic
***Necesita modul de culoare
****Baza pentru vin spumos
Caracteristici | Specificatii | ||
Timp de analiza | Proba de vin FTIR; 2 minute | ||
Temperatura probei si a mediului ambiant | 10°C - 35°C | ||
Timp incalzire instrument | 1 ora | ||
Prelevarea de probe | |||
Volumul probelor | 1 ml | ||
Pregatirea probei | Necesita limpezire și eliminarea gazelor formate. Dimensiunea particulelor mai mica de 10 µm. Decantari prin filtrare sau centrifugare. Degazarea prin agitare in recipient inchis. |
||
Intretinere | |||
Curatare |
Cu o laveta normala si detergent folosit in mod obisnuit |
||
Test |
Optiune de autotestare, reactiv de diagnosticare (IDR) |
||
Optiuni | |||
Calibrari |
FOSS ofera precalibrari - consultati tabelul de aplicatii de mai sus |
||
Unitate de culoare | Cuva sub 2 mm | ||
Cerinte de instalare | |||
Tensiune de electrica | 100 - 240 VAC ± 10%, 50 - 60 Hz | ||
Consum de energie |
66 VA [maxim] |
||
Temperatura ambientala | 10-35 °C | ||
Umiditate ambientala | < 93% RH | ||
Greutate | Unitate (vin): 6,3 kg. Unitate (culoare): 3,8 kg | ||
Dimensiuni (h x l x L) | 189 × 154 × 321 mm (fara PC), aceeasi marime pentru fiecare modul | ||
Mediu de lucru | Pentru cele mai bune performante, amplasati instrumentul pe o suprafata stabila, departe de vibratiile excesive si continue. Nu tineti instrumentul in soare sau in apropierea unei ferestre deschise. |