WineScan SO2 asigura controlul complet asupra intregului proces de vinificatie, de la recoltarea strugurilor pana la imbuteliere. Precalibrarile permit analiza simultana a celor mai importanti parametri pentru testarea calitatii vinului, inclusiv SO2.
Instrument la pret avantajos pentru a obtine controlul total asupra procesului de fabricatie
Cu pachetul complet de calibrari, WineScan SO2 va ofera o analiza eficienta, cu mai multe componente, care include 42 de calibrari bazate pe testarile FOSS a peste 150.000 de probe. La un cost redus per proba, WineScan SO2 ofera o modalitate rentabila de a efectua analize si permite o recuperare rapida a investitiei.
Masurare usoara si rapida a nivelului de SO2
Analiza rapida si usoara a SO2 liber si total, in doar 2 minute, permite oricui din laborator sa efectueze analize, in orice moment.
WineScan SO2 ofera performante ridicate si documentate in raport cu trei metode de referinta diferite, economisind timp si reducand semnificativ costurile.
Siguranta calitatii vinului
Pachetul de parametri pentru soliditate a strugurilor permite sa separati strugurii pentru un control mai bun al calitatii finale a vinului, indiferent de fluctuatiile calitatii acestora.
Tipul probei
Must, must in fermentatie si vin finit
Parametri
Cei mai importanti parametri de control ai calitatii, inclusiv SO2
Tehnologie
FTIR (Spectroscopie in Infrarosu cu transformare Fourier) interferometrul care scaneaza in totalitate spectrul infrarosu.
Pentru analiza SO2, este utilizat acidul fosforic ca agent de hidrolizare pentru a elibera SO2 sub forma de gaz din proba de vin, care ulterior este scanat folosind FTIR.
Pachetul de parametri pentru soliditate a strugurilor permite sa separati strugurii pentru un control mai bun al calitatii finale a vinului, indiferent de fluctuatiile calitatii acestora.
Aplicatii
Caracteristici pe intervale in functie de produs* |
Parametri |
Unitati |
Must |
Must in fermentatie |
Vin produs finit |
Observatii |
Absorbanta** A420 nm |
Unitati de absorbtie |
|
|
0.002 – 1.20 |
Cuva 2 mm |
Absorbanta* A520 nm |
Unitati de absorbtie |
|
|
0.08 – 3.0 |
Cuva 2 mm |
Absorbanta*A620 nm |
Unitati de absorbtie |
|
|
0.02 – 0.40 |
Cuva 2 mm |
Alpha amino azot |
mg/l |
35-280 |
|
|
|
Amoniac |
mg/l |
20-200 |
|
|
|
Acid citric |
g/l |
|
|
0.2-1 |
|
Dioxid de carbon |
g/l |
|
400 - 1200 |
200 - 1100 |
|
Densitate |
g/ml |
1.05-1.12 |
0.98 - 1.10 |
0.98 - 1.03 |
|
Etanol |
% Vol. |
0.01 - 0.4 |
1.6-9 |
8-16 |
|
Extract |
g/l |
150-300 |
|
|
|
Fructoza |
g/l |
60-160 |
|
0.2-10; 1-45 |
2 calibrari |
Acid gluconic |
g/l |
0.2-2.5 |
|
0.2 - 1.5 |
|
Glucoza |
g/l |
65-145 |
|
0.2-6; 1 - 25 |
2 calibrari |
Glucoza /fructoza |
g/l |
95-300 |
5-200 |
0.2-20; 20-50 |
2 calibrari |
Glicerol |
g/l |
0.2-2 |
|
4-10 |
|
Acid lactic |
g/l |
0.1-2.5 |
|
0.1-3 |
|
Acid malic |
g/l |
1-8 |
1 - 5 |
0.1-4 |
|
pH |
None |
2.8-3.9 |
3.2 - 3.8 |
2.8-4 |
|
Potasiu |
mg/l |
900-3000 |
|
|
|
Zahar reducator |
g/l |
120 -240 |
5-200 |
0.5-20; 20-150 |
2 calibrari |
Acid sorbic |
mg/l |
|
|
20 - 300 |
|
Acid tartric |
g/l |
5-8 |
|
1-4.5 |
|
Aciditate totala |
g/l |
3-11 |
2.6 - 7.1 |
2-5.7 |
Exprimat ca acid sulfuric |
Polifenoli (Folin C) |
None |
|
|
30-60 |
|
Totalitate solide solubile |
°Brix |
10-25 |
|
|
|
Aciditate volatila |
g/l |
0.05 - 0.5 |
0.1 - 0.7 |
0.1 - 1.2 |
Exprimat ca acid acetic |
Dioxid de sulf liber |
mg/l |
5-75 |
|
5-100 |
Modul de SO2 |
Dioxid de sulf total |
mg/l |
20-130 |
|
10 - 250 |
Modul de SO2 |
*Detaliile de performanta sunt disponibile in notele aplicative corespunzatoare componentelor si tipului de produs.
**Necesita modul de culoare.
Specificatii tehnice
Descrierea sistemului |
WineScan SO2 este format din analizor si Software-ul FOSS aferent. Optiunea pentru WineScan SO2 are posibilitatea de a fi actualizat cu modulul de culoare (VIS) si la versiunea automata XY Autosampler - WineScan SO2 Flex si WineScan SO2 Auto |
Timp de analiza |
150 secunde, (30 secunde cand aplicatia pentru SO2 nu este activa) |
Capacitate Auto Sampler |
3 rafturi de diferite dimensiuni: 21 pozitii/cupe de 30 ml; 80 pozitii/cupe de 20 ml; 120 pozitii/cupe de12 ml |
Factor de transfer |
<2% pentru aplicatiile cu SO2; < 1% pentru restul |
Temperatura probei |
5 - 35ºC |
Volumul probei |
Programabil 4 - 25 ml, volumul standard este de 7 ml pentru WSC Flex si 8 ml pentru versiunea WSC Auto |
Spalare |
Automat si programabil |
Optiuni |
|
Dezvoltare calibrari |
Calibrari FTIR cu optiune pentru PLS si ASM |
Culoare |
Modul de culoare (LED) |
Filtrarea probei |
Unitate de filtrare manuala
Pompa de vacum |
Tensiune de alimentare |
100 - 240 VAC ±10% – 50 - 60 Hz |
Putere consumata |
Max. 600 VA in timpul utilizarii, 200 VA in asteptare |
Temperatura ambientului |
5 - 35ºC |
Umiditatea ambientului |
< 80% RH, ciclic pana la 80% RH cand se trece de la o temperatura ambientala scazuta la una ridicata |
Greutate |
89 kg pentru WSC Flex; 100,7 kg inclusiv XY |
Dimensiune (L × l × h) |
Autosampler 54×88×47.3 cm (fara PC) |
Mediu inconjurator |
Pentru performante bune, instrumentul se pozitioneaza pe o suprafata stabila, departe de vibratii excesive si continue |
XY Auto Sampler |
|
Tensiune de alimentare |
100 - 240 VAC ±10% – 50 - 60 Hz ; 1,04 A intrare
Autosampler : 24 V DC; 3,33 A |
Greutate |
11,7 kg |
Dimensiune (L × l × h) |
62×33×59 cm (cu sonda de proba, cabluri si tuburi montate) |
Completeaza formularul de cerere oferta pentru a descarca brosura produsului