Analiza rapida a mustului de bere, lichidului de fermentatie, berii finite si seltzerului cu alcool.
Date de incredere pentru controlul calitatii procesului de fabricatie al berii
Obtineti si mentineti consistenta productiei, optimizati randamentul, evitati erorile costisitoare si va asigurati ca toate loturile indeplinesc cerintele reglementare cu un flux constant de date de incredere. Unitatea mica și robusta este proiectata pentru mediul de productie al berii, fiind echipata cu diagnosticare pentru intretinere proprie si suport online pentru a va mentine operationalitatea la parametri optimi.
Crearea unui ,,best-seller’’ este rapida, usoara si fara griji
Interfata intuitiva cu ecran tactil permite oricui sa efectueze masuratori fiabile inca de la prima zi. Rezultatele pentru toti parametrii sunt livrate simultan, fara a fi nevoie de degazare sau filtrare a mustului (filtru in cupa de esantionare). pH-ul este masurat fara necesitatea unei calibrari. Trasabilitatea datelor descarcabile creeaza fundatia ideala pentru luarea deciziilor.
Obtineti cea mai buna investitie cu tehnologia FOSS
Tehnologia FTIR FOSS de inalta calitate, impreuna cu serviciile digitale, asigura performanta pe termen lung fara griji. Reactivi, consumabile și intretinere ieftine, plus un pH-metru incorporat, asigura costuri de operare reduse si faciliteaza rutina zilnica.
Unde puteti efectua analizele
Oriunde in fabrica de bere, oferind un mediu stabil și lipsit de vibratii
Ce puteti analiza
Must de bere, fermentatie, bere finita si seltzer cu alcool
Parametri
Alcool, densitate, SG (densitate specifica) , pH, RDF (gradul real de fermentatie), ADF (gradul aparent de fermentatie), calorii si extracte
Timp de analiza
Mai putin de 3 minute
Principiu
Spectroscopie in infrarosu cu transformata Fourier (FTIR).
Aplicatii
Intervale in cadrul tipului de produs* | ||||||
Componente | Unitati | Must de bere | Fermentatie | Bere | Seltzer cu alcool | Observatii |
Alcool | % vol | N/A | 0 – 20 | 0 - 20 | 0-16 | |
Densitate specifica | - | 1.03 - 1.14 | 1.003 - 1.14 | 1.003 - 1.14 | 0.985 - 1.086 | Calculata la 20 °C |
Densitate | g/ml | 1.03 - 1.14 | 1.003 - 1.14 | 1.003 - 1.14 | 0.983 - 1.084 | La 20 °C |
Extract real | °Plato | N/A | 0 – 32 | 0 - 20 | 0 - 22 | |
Extract aparent | °Plato | 8 - 32 | 0 – 32 | 0 - 12 | -4 - 21 | Calculata |
Extract original | °Plato | N/A | 0 – 32 | 6 - 32 | 5 - 32 | Calculata |
Gradul real de fermentatie | % | N/A | 0 – 100 | 0-100 | 0-100 | Calculata |
Gradul aparent de fermentatie | % | N/A | 0 – 100 | 0-100 | 0-100 | Calculata |
pH | - | 4.5 - 5.5 | 3.0 - 5.0 | 3.0 - 5.0 | 2.6 - 5 | |
Calorii | Kcal/100 g | N/A | N/A | 20 - 134 | 20 - 128 | Calculata |
Specificatii tehnice
Caracteristici | Specificatii | ||
Timp de analiza | Mai putin de 3,5 minute | ||
Nivel de zgomot | < 70db (A) | ||
Prelevarea de probe | |||
Volumul probelor | 6-10 ml | ||
Pregatirea probei | Must de bere si bere in fermentatie: Filtrare* Bere: niciuna (nu este necesara degazarea) Seltzer cu alcool: Niciuna |
||
Temperatura probei | 15 - 25° C | ||
Intretinere | |||
Curatare |
Automatica si programabila |
||
Testare |
Automata, integrata. Optiune pentru auto-testare. |
||
Cerinte de instalare | |||
Alimentare electrica | 100 - 240 VAC, 50 - 60 Hz | ||
Consum de energie |
60 VA (12 V, 5 A) |
||
Temperatura ambientala | 15-25 °C | ||
Umiditate ambientala | < 80 % RH | ||
Concentratie CO2 | < 2000 ppm | ||
Greutate | 11 kg (Inclusiv lichid de Zero si lichid curatare) | ||
Dimensiuni (h x l x L) | 285 x 345 x 280 mm | ||
Mediu de lucru | Pentru cele mai bune performante, amplasati instrumentul pe o suprafata stabila, departe de vibratiile excesive si continue. |