Operare facila si rezultate instantanee
MilkoScan FT3 este usor de utilizat pentru toti operatorii si abordare rapida.
Ecranul tactil incorporat afiseaza selectia produsului, pornirea masuratorilor, curatarea, setarea la zero si starea instrumentului.
Operatorii vor gasi efectuarea analizelor facila pe MilkoScan FT3.
Dupa analizarea fiecarei probe, operatorul primeste o validare instantanee a rezultatului.
Nu este nevoie sa schimbati filtrele de pe MilkoScan FT3, curatarea filtrelor se face usor si rapid.
Sistemul de filtrare MilkoScan FT3 are o notificare inteligenta incorporata care informeaza operatorul cand filtrul trebuie curatat.
Sistemul elimina riscul ca filtrele infundate sa afecteze performanta si rezultatele instrumentului.
O solutie acopera multiple necesitati
Analiza produselor lactate de astazi presupune mai mult decat analiza laptelui. MilkoScan FT3 va ajuta sa va adaptati fara efort la nevoile dumneavoastra de analiza. Sistemul de flux inteligent poate gestiona o gama larga de produse si se ajusteaza automat la fiecare proba.
Gama de produse lactate ceruta de consumatori s-a extins foarte mult in ultimii ani. Fabricile de lapte trebuie sa fie agile in productie, iar departamentele pentru dezvoltarea si analiza produselor trebuie sa fie capabile sa gestioneze mai multe probe diferite.
MilkoScan FT3 este solutia optima pentru controlul si optimizarea proceselor, pentru asigurarea unui produs finit de inalta calitate si ofera cel mai precis si mai cuprinzator screening al contaminantilor din lapte.
Constanta este cheia unui control eficient al procesului
Mentinerea unei calitati constante ridicate a capacitatii analitice este esentiala oricarei operatiuni din industria lactatelor pentru a asigura optimizarea productiei si calitatea produsului.
Pe baza unei standardizari automate brevetate de FOSS, care nu necesita nici interactiune umana, nici lichid egalizator FOSS FTIR, puteti elimina derivatiile instrumentului MilkoScan FT3 si variatia intre instrumente.
MilkoScan FT3 ruleaza o standardizare automata la fiecare doua ore, fapt care asigura ca instrumentul nu are derivatii, adica rezultatele sunt stabile in timp. Acest lucru asigura performante ridicate constante si faptul ca mai multe instrumente pot fi gestionate intr-o retea master/satelit, reducand semnificativ costurile de operare. Cu alte cuvinte, elimina costul egalizatorului FTIR, reduce semnificativ costul analizei de referinta si face validarea completa a rezultatelor instrumentelor pe mai multe site-uri.
Fiabilitate exceptionala realizata simplu
Perioada de nefunctionare a instrumentelor este o preocupare majora pentru toate operatiunile din industria laptelui. Operatiunile de analiza trebuie sa fie mai eficiente din punct de vedere al timpului si din punct de vedere al costurilor, cu un timp de functionare exceptional. Cu capabilitati digitale si instrumente de diagnostic inteligente unice, MilkoScan FT3 ofera un nou nivel de siguranta, care include o fiabilitate unica a instrumentului, precum si depanare rapida si usoara a problemelor depistate.
Adaptabilitatea va pregateste pentru viitor
Testati mai multe tipuri de probe fara a fi nevoie de calibrari suplimentare sau lucrari de intretinere.
MilkoScan FT3 gestioneaza o mare varietate de produse lactate lichide si semi-solide, inclusiv lapte, smantana, iaurt, iaurt de baut, zer si concentrat de proteine din zer. Mai putine calibrari de intretinut.
Suportul si instrumentele software sunt pentru a va ajuta sa introduceti noi teste speciale. MilkoScan FT3 va permite sa efectuati reglarea automata a vascozitatii probei analizate, astfel incat sa poata face o analiza robusta, de exemplu, concentrat de proteine din zer cu grad ridicat de substanta uscata.
Disponibil cu cel mai cuprinzator si mai precis screening al contaminarii laptelui din industrie.
Unde puteti analiza
In laborator
Tipuri de probe ce pot fi analizate
Analiza compozitionala a produselor lactate lichide si semisolide, cum ar fi lapte, smantana, zer, iaurt, lapte cu ciocolata, creme fraiche, lapte si zer concentrat si multe altele.
Parametri
Calibrari globale: grasime, proteina, lactoza, substanta uscata, substanta uscata negrasa, punct de inghet, aciditate titrabila, densitate, acizi grasi liberi, acid citric, cazeina, uree, zaharoza, glucoza, fructoza, galactoza.
Screening-ul contaminantilor cunoscuti si necunoscuti din lapte.
Calibrari dedicate pe segmente de produse:
Lapte
Grasime, proteina, cazeina, lactoza, lactoza in concentratie scazuta, glucoza, galactoza, substanta uscata, substanta uscata negrasa, densitate, acid citric, uree, acizi grasi liberi, aciditate titrabila si punct de inghet.
Smantana
Grasime, proteina, lactoza, substanta uscata, substanta uscata negrasa si punct de inghet.
Zer
Grasime, proteina, lactoza, substanta uscata, substanta uscata negrasa si aciditate titrabila.
Iaurt si produse lactate fermentate
Grasime, proteina, lactoza, substanta uscata, substanta uscata negrasa, glucoza, fructoza, zaharoza, zaharuri totale si acid lactic.
Deserturi lactate si inghetata
Grasime, proteina, lactoza, substanta uscata, substanta uscata negrasa, glucoza, fructoza, zaharoza, zaharuri totale si acid lactic.
Lapte concentrat
(Lapte concentrat, Lapte praf sugari, Lapte condensat indulcit)
Grasime, proteina, lactoza, substanta uscata, substanta uscata negrasa.
Concentrate din zer si ultrafiltrate
(WPC, WPI si ultrafiltrate concentrate)
Grasime, proteina, lactoza, substanta uscata, substanta uscata negrasa si aciditate titrabila.
Aplicatii
Platforma pentru controlul materiilor prime, standardizarea laptelui, stabilirea pretului pentru lapte materie prima, verificarea contaminarii, controlul procesului, optimizarea si controlul calitatii pe tot parcursul procesului de fabricare a produselor lactate.
Tehnologie
Tehnologie FTIR pentru analiza laptelui.
Caracteristici | Specificatii | ||
Calibrari incluse Lapte, Smantana Zer & Zer ultrafiltrat (“permeate”) |
Grasime, proteina, substanta uscata, substanta uscata negrasa, lactoza (inclusiv produse cu lactoza scazuta), glucoza, galactoza, densitate, uree, aciditate titrabila, acizi grasi liberi, cazeina, acid citric Grasime, proteina, lactoza, substanta uscata, substanta uscata negrasa Grasime, proteina, lactoza, substanta uscata, substanta uscata negrasa, aciditate titrabila |
||
Calibrari Optionale Zer Concentrat si Permeate Lapte concentrat si imbogătit Iaurt si Produse Fermentate |
Grasime, proteina, lactoza, substanta uscata, substanta uscata negrasa, aciditate titrabila Grasime, proteina, lactoza, substanta uscata, substanta uscata negrasa Grasime, proteina, lactoza, substanta uscata, substanta uscata negrasa, glucoza, fructoza, zaharoza, zaharuri totale, acid lactic Grasime, proteina, lactoza, substanta uscata, substanta uscata negrasa, glucoza, fructoza, zaharoza, zahar total |
||
Punct de inghet | Punctul de inghet a laptelui si a smantanii (prin aplicarea senzorului de conductivitate) | ||
• Screening-ul contaminantilor necunoscuti din probele de lapte |
Calibrari gata de utilizare pentru screening-ul contaminantilor necunoscuti din lapte Tipuri de probe: lapte de vaca crud, lapte de bivolita crud, lapte procesat |
||
• Screening-ul contaminantilor cunoscuti din probele de lapte |
Sulfat de amoniu | Maltoza | Nitrat de sodiu |
Acid cianuric | Melamina | Sorbitol | |
Formaldehida | Bicarbonat de sodiu | Zaharoza | |
Glucoza | Bicarbonat de sodiu | Uree adaugata | |
Hidroxiprolina | Clorura de sodiu | Apa adaugata | |
Maltodextrina | Citrat de sodiu | Grasime adaugata | |
Gama de calibrare | Conform notei aplicative | ||
Acuratete (lapte) | <1.0% CV (F, P, L, TS) (garantat) <0.8% CV (F, P, L, TS) (tipic) <4.0 m°C (FP) |
||
Acuratete (lapte) |
<0.25% CV (F, P, L) |
||
Transferabilitate (lapte) |
<0.5% CV (F, P, L, TS) |
||
Reportare (lapte si smantana) |
<0.5% |
||
Rutina de ajustare |
Procedura automata “slope/intercept” |
||
Volum proba lapte si smantana |
<8.0 mL |
||
Timp masurare (lapte) |
30 secunde |
||
Temperatura probei |
5 - 55 °C (proba trebuie sa fie omogena) |
||
Temperatura ambientala | 10 - 35 °C | ||
Sistem de flux avansat |
Setare automata la Zero si Curatare. Curatarea este definita in functie de proprietati si se ajusteaza automat la fiecare proba specifica |
||
Control automat al umiditătii | Sistem automat de uscare protejat | ||
Diagnosticare inteligenta | Cipuri incorporate pentru inregistrare: timp uzura, istoric service si depanare | ||
Conexiuni retea | LIMS, FossManager | ||
Calitatea apei demineralizata | ISO Grade 3 / ASTM Type IV sau mai bun | ||
Greutare si Dimensiuni (L x l x h) | 43 kg 750 x 450 x 408 mm |