FoodScan a reprezentat standardul global mai bine de 10 ani.
Noul FoodScan 2 este acum mai rapid si mai performant, fiind in acelasi timp foarte usor de utilizat. Un operator poate fi instruit sa-l utilizeze in doar 2 minute.
FoodScan 2 exista in trei variante:
FoodScan 2 Pro
• Cu ecran tactil si computer integrat
• Clasificare IP65 – rezistenta la praf si apa
• Pentru utilizare langa linie in mediul de productie
FoodScan 2 Lab TS
• Cu ecran tactil si computer integrat
• Pentru utilizare in laborator
FoodScan 2 Lab
• Operat printr-un computer standard extern cu aplicatia software FoodScan 2
• Pentru utilizare in laborator
Reduceti costul analizei si cresteti eficienta laboratorului.
Cererea pentru o eficienta mai mare creste pe masura ce fabricile de carne maresc productia si introduc noi produse finite pentru a ramane competitive si pentru a satisface preferintele in schimbare ale consumatorilor. Aceasta se adauga la sarcina de lucru a liniei de procesare si in laboratorul QA. Timpul mai scurt de analiza permite procesarea mai rapida a fiecarui lot si eficienta crescuta a productiei.
FoodScan 2 va poate oferi rezultate precise intr-un interval de timp foarte scurt. Minimizati astfel timpul de asteptare, reduceti pregatirea probelor si evitati costurile externe de laborator.
Timpul pentru a obtine rezultatul cu FoodScan 2 este de doar 25 de secunde.
Rezultate precise de fiecare data
FoodScan 2 este un pas major inainte in tehnologia de transmisie NIR.
Cu 3 sub-scanari, se masoara o pondere si mai mare din proba.
Toti parametrii de pe eticheta de care aveti nevoie printr-o singura analiza.
Cu FoodScan 2 obtineti toate informatiile necesare pentru etichetele de pe ambalajele pentru consumatori.
Puteti obtine rapid informatii despre: energie, carbohidrati, grasimi saturate, sare pe baza sodiu, cenusa, grasime, umiditate, proteina, colagen si sare pe baza de cloruri.
Acest lucru va ofera posibilitatea de a va reduce costurile pentru utilizarea laboratoarelor externe si permite departamentului de asigurare a calitatii sa faca mai multe cu aceleasi resurse.
Noii parametri precum grasimile saturate, carbohidratii si energia asigura conformitatea cu noile reglementari.
Standardizarea loturilor
Software-ul faciliteaza standardizarea manuala a loturilor. Nu este nevoie de calcul manual, deci puteti evita riscul unor erori umane.
Este foarte simplu, tastati volumul dorit si grasimea in % a lotului pe ecranul de pe FoodScan 2 si adaugati informatii despre volumul produs in prezent. Pe baza % de grasime a probei, FoodScan 2 va va informa cu privire la tipul si volumul de materie prima pe care trebuie sa le adaugati. Obtineti lotul care vi l-ati propus.
Calibrari Globale ANN (Artificial Neural Network) preinstalate
Schimbarea este inevitabila. Se schimba materiile prime. Procesele de productie se schimba. Tendintele consumatorilor se schimba si se introduc noi produse.
Inteligenta si robustetea calibrarilor ANN va asigura ca sunteti bine echipat pentru a face fata tuturor situatiilor. Aceste calibrari sunt bazate pe 30.000 seturi de date de referinta.
Calibrarea ANN a FoodScan-ului acopera varietatile de carne cruda, materialele intermediare, cum ar fi amestecurile si materialul de umplutura pentru carnati si o gama larga de produse din carne procesate si conservate.
Masurati culoarea si compozitia probei simultan
Impactul culorii asupra preferintelor consumatorilor a crescut constant in ultimii 10 ani. Culoarea este acum puternic asociata cu calitatea produsului.
Culoarea se masoara cu standardul CIE L * a * b si se masoara in acelasi timp cu compozitia.
Mentineti performante de top cu serviciile digitale.
Cu serviciile digitale FOSS, veti obtine o gestionare eficienta a tuturor FoodScan-urilor dumneavoastra, indiferent daca aveti una sau mai multe configuratii de analizor pentru backup, monitorizare si actualizare.
Obtineti avantajele unui serviciu rapid, va asigurati un timp de functionare ridicat cu monitorizare proactiva de catre expertii FOSS, faceti copii de rezerva a datelor si documentatiei pentru audituri si sporiti eficienta ajustand calibrarile atunci cand este necesar.
Monitorizarea performantei analizorului prin FossManager si FossAssure asigura precizie si performanta optima, in timp ce software-ul de retea permite backup automat al datelor pentru trasabilitate si integrarea usoara a rezultatelor LIMS.
Unde puteti analiza
In laborator, precum si in zona de productie.
Tipuri de probe ce pot fi analizate
Carne, carne tocata, carne procesata, produse finite din carne.
Parametrii si functionalitati
Calibrari Globale ANN:
Grasime, umiditate, proteina, colagen, sare si cenusa.
Alte calibrari disponibile:
Grasimi saturate, carbohidrati, energie, activitatea apei.
Alte functionalitati: Masurarea culorii (CIE L*a*b standard colour) si standardizarea loturilor.
Tehnologie
Transmitanta NIR pentru analizarea probelor
Reflexie pentru masurarea culorii
Aprobare: AOAC
Caracteristica | Specificatii | ||
Putere alimentare | 100-240 VAC, 50-60 Hz. | ||
Putere consumata | Max 110 VA | ||
Temperatura ambientala | 5-35 ºC (41–95 ºF) pentru FoodScan 2 Pro si FoodScan 2 Lab TS (cu PC integrat) 5-40 ºC (41–104 ºF) pentru FoodScan 2 Lab (fara PC integrat) |
||
Altitudine | Pana la 2000 m | ||
Umiditate relativa | <93 % RH | ||
Cerinte minime PC (pentru PC extern pentru FoodScan 2 Lab) |
Procesor Dual core 2.8 GHz 4 GB memorie RAM 2x100 Mbit interfate de retea (1 daca PC-ul nu trebuie conectat la FossManager) Monitor cu rezolutia de 1024 x 768 pixeli 20 GB spatiu disponibil recomandat pe hard disk 1 port USB |
||
Sistem de operare solicitat (pentru PC extern pentru FoodScan 2 Lab) |
Windows 7 SP1 (64 bit) Enterprise, Professional, Home |
||
Software |
ISIScan Nova |
||
Interfata |
1 USB si 1 retea pentru FoodScan 2 Pro |
||
Servicii de retea |
FossManager, FossAssure |
||
Tehnologii |
Transmitanta NIR, lungimi de unda: 850-1100 nm |
||
Afisaj |
Ecran tactil TFT 10.4’’ FoodScan 2 Pro si FoodScan 2 Lab TS |
||
Suport cititor coduri de bare |
HID-POS |
||
Clasa de protectie | IP 65: FoodScan 2 Pro IP 43: FoodScan 2 Lab TS, FoodScan 2 Lab |
||
Timp analiza |
Aproximativ 25 secunde cu 18 probe independente (cupa mare) |
||
Celula verificare | Inclusa | ||
Greutate | 31 kg pentru FoodScan 2 Pro 30 kg pentru FoodScan 2 Lab TS 29,5 kg pentru FoodScan 2 Lab |
||
Dimensiuni (L x l x h) | 52 x 49 x 35 cm (20.8 x 19.6 x 14 inch) | ||
Spatiu recomandat pe masa de lucru (L x l) |
60 x 70 cm (24 x 28 inch) daca se opereaza cu PC integrat pentru FoodScan 2 Pro si FoodScan 2 Lab TS 100 x 70 cm (40 x 28 inch) daca se opereaza cu PC extern pentru FoodScan 2 Lab |